Realisatie familiebruggen in Zuidrand te Hoofddorp

Opdrachtgever
Gemeente Haarlemmermeer
Duur van het werk
Eind november tot ca. zomer 2015
Soort werk
Beton
Aanneemsom
€ 318.000,– per brug

Op 28 juli 2014 heeft Kroeze Infra ingeschreven op het project “Realisatie familiebruggen in Zuidrand van Hoofddorp. Bouw van een brug (BR0555) over de Bennebroekertocht ter hoogte van VV UNO”, een project van de gemeente Haarlemmermeer. De gemeente heeft het werk op 18 september gegund aan Kroeze Infra nadat zij na beoordeling van de prijs en het plan van aanpak gelijk was geëindigd met een andere aannemer, echter het plan van kroeze is beter beoordeeld en heeft ertoe geleid dat Kroeze Infra momenteel druk bezig is met de werkvoorbereiding.

Donderdag 30 oktober 2014 heeft Kroeze Infra een mondeling akkoord bereikt met de gemeente Haarlemmermeer om ook de bruggen Aquaradius en Chinees Hotel te gaan uitvoeren.
Dit houdt in dat er vanaf 10 november wordt gestart met de voorbereiding van o.a. het maken van een by-pass in de Bennebroekerweg. Begin april 2015 zullen de 3 bruggen gereed moeten zijn.

Het werk bestaat per brug in grote lijnen uit de volgende werkzaamheden:

  • Leveren en intrillen stalen damwanden als landhoofd, ca 40 m1
  • Leveren en aanbrengen in het werk gestort beton in de landhoofden en vleugelwanden en druklaag, 110 m3
  • Leveren en monteren van prefab betonnen liggers, 99 m2
  • Leveren en monteren van 2 randliggers compleet met metselwerk
  • Leveren en aanbrengen van metselwerk, 120 m2
  • Leveren en aanbrengen RVS leuningen, 20 m1

De oplevering van de eerste brug staat gepland voor maart 2015, Kroeze Infra wil de tweede en de derde brug parallel laten lopen aan de eerste en dus in april 2015 opleveren.